Zunanja ministrica za šminko in frizuro v enem letu 136.000 €!

Foto: Profimedia Annalena Baerbock Foto: Profimedia Annalena Baerbock Foto: Profimedia Annalena Baerbock Foto: Profimedia Annalena Baerbock Foto: Profimedia Annalena Baerbock
Nemška ministrica za zunanje zadeve Annalenba Baerbock na leto za ličenje in frizerje porabi več kot 130 tisoč evrov.
Oglej si celoten članek

Nemški mediji poročajo o nenavadnih stroških, ki spremljajo nemško vodjo diplomacije Annaleno Bearbock. 43-letna ministrica iz vrst koalicijske partnerice Zelenih je leta 2022 za namene ličenja obraza in pričeske porabila neverjetnih 136.500 evrov, ki so šli iz blagajne davkoplačevalcev.

Ko so ti podatki prišli v javnost, je to vzbudilo val zgražanja in številna vprašanja o trošenju ene najbolj prepoznavnih nemških političark tega trenutka.

"Sicer si videti kot truplo, pred kamerami si ves siv."

Annalena Baerbock

Baerbockova se je na kritike odzvala in pojasnila, da so takšni stroški neizogibni. Deloma jih upravičuje zaradi pogostih nastopov pred kamero v studijih, v katerih so vanjo uperjeni vroči žarometi. Takrat so dobra ličila zelo pomembna, utemeljuje. "Sicer si videti kot truplo, pred kamerami si ves siv."

Foto: Profimedia Annalena Baerbock

Prav tako je Baerbockova veliko na poti in tako nima časa vedno najti stilista za mejkap ob prihodu na cilj, še posebej na službenih poteh v tujini. 

"Tako to gre, to je zelo pogosta tema pogovorov med ženskami," je dodala. Baerbockovo tako na poteh spremlja osebna vizažistka, ki je temu ustrezno plačana, a po prepričanju zunanjega ministrstva vse v skladu z zakonom. 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 24

  • 14:15 30. Junij 2024.

    Norčevanje iz ljudi

  • 13:52 30. Junij 2024.

    kaj mislite da si naše same plačujejo frizerja in ostalo navlako?

  • 11:18 30. Junij 2024.

    Za 136k kemikalij, ki unicujejo naravo in na koncu se klices Zelen...to je tko, kot tisti njihovi pretezki elektricni zeleni …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.