Želiš narediti izpit? Plačaj!

Foto: Žurnal24 Statistike trdijo, da sta življenska doba in izobrazba povezani.(Foto: iStockpho
Italijansko visokošolsko javnost pretresa hud škandal, potem ko se je izvedelo, da so profesorji na rimski univerzi prodajali izpite.
Oglej si celoten članek

Po poročanju časnika La Repubblica je več profesorjev in drugih uslužbencev univerze La Sapienza v Rimu med letoma 2002 in 2003 študentom v indekse pozitivno oceno vpisalo v zameno za "modro kuverto".

Cena izpita se je gibala med 1.500 in 3.000 evri, odvisno od predmeta. Sprva je bilo vpletenosti v afero osumljenih 35 ljudi, pozneje pa se je preiskava osredotočila na dejavnosti pravne fakultete ter na šest profesorjev, 12 študentov in devet drugih univerzitetnih delavcev.

V okviru akcije, po kipu boginje ob vhodu v univerzitetno stavbo poimenovane Minerva, so preiskovalci pregledali več pisarn in stanovanj docentov, študentov in zaposlenih. Med vpletenimi so celo rektor univerze Renato Guarini in njegovi hčerki, sicer profesorici in raziskovalki na univerzi La Sapienza.

Obtoženi se bodo  zaradi obtožb o vpletenosti v kriminalni organizaciji in soudeležbi v korupcijskem dejanju pred sodiščem zagovarjali 9. julija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.