Žbogar sprejel Mileno in Vito

Foto: Žurnal24 Ambasadorki sta bili danes na razgovoru pri ministru Samuelu Žbogarju. (Foto: Mi
Minister za zunanje zadeve Samuel Žbogar bo o dogajanju v slovenskem Unicefu obvestil vrh organizacije.
Oglej si celoten članek
Zaskrbljujoče je, da razmere negativno vplivajo na podporo javnosti in donatorjev tako Unicefa kot tudi drugim humanitarnim organizacijam v Sloveniji.
Samuel Žbogar, minister za zunanje zadeve

Minister za zunanje zadeve Samuel Žbogar se je danes sestal z Mileno Zupančič in Vito Mavrič, nekdanjima ambasadorkama Unicefa. Predstavili sta mu razloge za svoj odstop ter njun pogled na aktualno dogajanje v Unicefu Slovenija, so sporočili z ministrstva.

Minister je ambasadorkama izrekel priznanje za pomembno delo, ki sta ga opravili kot ambasadorki Unicefa, ter izrazil zaskrbljenost nad negativnim vplivom, ki ga ima dogajanje na ugled Unicefa v Sloveniji. 

Odstopili januarja
Minister je še povedal, da bo o aktualnem stanju podrobneje obvestil izvršnega direktorja Unicefa Anthonyja Laka, s katerim se je o tej problematiki že pogovarjal pretekli mesec v New Yorku, so še sporočili z ministrstva.

Zupančičeva in Mavričeva sta se sredi januarja umaknili s funkcije ambasadork slovenskega Unicefa. To sta storili, ker odgovorov na obtožbe o nepravilnostih pri organizaciji nista dobili.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.