Zato tega pilota danes časti vsa Rusija

Foto: Epa Rusija - letalo Foto: Epa Rusija - letalo Foto: Epa Rusija - letalo Foto: Epa Rusija - letalo Foto: Epa Rusija - letalo
Na krovu je bilo 223 potnikov ...
Oglej si celoten članek

Rusija danes časti skoraj čudežen pristanek potniškega letala z 223 potnikov na krovu na polje koruze v predmestju Moskve, potem ko je pri pristanku naletel na jato ptic, zaradi česar so mu odpovedali motorji.

Rusko ministrstvo je pri tem objavilo, da je bilo v dogodku poškodovanih 23 ljudi, vendar da nihče ni utrpel življenjsko ogrožujoče posledice pri pristanku Airbus 321 Ural Airlinesa.

Javna televizija je dogodek pospremila z besedami "čudež nad Ramenskim", torej nad območjem pred Moskvo, približno kilometer stran od letališča Zhukovsky.

Ruski mediji so pilota Damira Jusupova označili za junaka, mnogi njegovo dejanje primerjajo s pristankom letala U. S. Airwaysa na reki Hudson leta 2009. Tudi ameriško letalo je takrat naletelo na jato gosi.

Pri pristanku ruskega letala so bili motorji ugašeni, kolesa niso bila zunaj.

Foto: Epa Rusija - letalo

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 21:52 16. Avgust 2019.

    vodil ga je čisto navaden nagon po preživetju! In imel je srečo , da so bila okrog ravna polja !

  • 00:57 16. Avgust 2019.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite >>> www.Bredhot.Com

  • 20:44 15. Avgust 2019.

    Nepismeni....

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.