Zastoji pred cestninsko postajo

Foto: Žurnal24 Neurja dež Hrvaška Foto: Žurnal24 Neurja dež Hrvaška Foto: Žurnal24 Neurja dež Hrvaška Foto: Žurnal24 Neurja dež Hrvaška Foto: Žurnal24 Neurja de%C5%BE Hrva%C5%A1ka Foto: Žurnal24 Neurja dež Hrvaška Foto: Žurnal24 Neurja dež Hrvaška Foto: Žurnal24 Neurja dež Hrvaška Foto: Žurnal24 Neurja dež Hrvaška
Turistična sezona se pozna tudi na hrvaških cestah, ponekod so nekajkilometrski zastoji. Težave tudi zaradi neurij z močnimi padavinami in točo.
Oglej si celoten članek

Gneče, prometne nesreče in poplave so upočasnile promet na širšem območju Hrvaške.

Na avtocesti A1 v smeri Zagreba je povečan promet. Na cestninski postaji Lučko ni več zastojev.

Na avtocesti A2, Zagreb-Macelj, je povečan promet. Proti cestninski postaji Trakošćan je kolona vozil dolga 5,5 kilometra, policisti pa usmerjajo promet proti mejnemu prehodu Lupinjak.

Gost promet, vožnja v kolonah in zastoji so možni vzdolž jadranske obale pred turističnimi središči, na avtocestah, cestninskih postajah, mejnih prehodih ter pristaniščih, od koder plujejo trajekti.

Toča velik kot oreh
Huda neurja so se nad Hrvaško razbesnela malo pred 19. uro v petek na Brodsko-posavskem območju. Toča je padala na področju Tisovca, Stare Petrove vasi in Kobaša, v Starem Topolju je bila velika kot oreh.

Tekom noči so imeli gasilci polne roke dela, še posebej na območju Osijeka in Slavonskega Broda. Soočajo se z veliko količino padavin in poškodbami, ki so jih prizadele. Poplavljenih je ogromno kleti hiš, na cestah pa je voda ponekod segala več kot meter, zato je policija zaprla ceste za promet. Ponekod je meteorna voda bruhala iz jaškov.

Državna uprava za zaščito in reševanje je prejela poročila tudi o poplavljenih poljedelskih površinah in travnikih, gasilci pa so vse od ranega jutra na terenu, kjer črpajo meteorno vodo. Neurja so na območju Osijeka ruvala drevesa, kakšna je škoda, je še težko oceniti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.