Zaradi žaljivega zapisa na Facebooku denarna kazen

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Sodišče mu je naložilo plačilo globe in odškodnine.
Oglej si celoten članek

Sodišče v italijanski Gorici je razsodilo v primeru ovadbe, ki so jo prostovoljke goriške nadškofijske Karitas vložile zoper Franca Hasseka, občinskega svetnika iz vrst stranke Forza Italia, poroča Primorski dnevnik. 

Hassek je pred tremi leti na Facebooku zapisal, da beguncem pomagajo izključno samske ženske. Pri tem se je spraševal, ali jih bolj kot nudenje pomoči zanimajo spolni odnosi. 

Sodišče je njegovo izjavo označilo za žaljivo, zato so ga obsodili na plačilo globe in odškodnine. Poravnati bo moral 3000 evrov globe. Štirim prostovoljkam bo moral plačati še vsaki po 1000 evrov odškodnine. Kriti pa bo moral še približno tri tisoč evrov sodnih stroškov. Hassek se na sklep še lahko pritoži.  

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 22:50 13. Junij 2018.

    V Novi Gorici se je med tem tudi zaključilo sojenje in sicer skupini ljudi ki je prala denar, silila ženske …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.