Zaradi vročine zaprli Puškinov muzej

Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters)
Puškinov muzej lepih umetnosti v Moskvi je zaradi vročinskega vala zaprl del svoje zbirke za obiskovalce.
Oglej si celoten članek

V veliki zgradbi muzeja, ki je stara skoraj sto let, so namreč le v dveh dvoranah nameščene klimatske naprave. Kot so pojasnili v muzeju, v ostalih prostorih niso mogli namestiti klimatskih naprav, ker zaradi notranje strukture zgradbe v njih ni mogoče nadzorovati temperature.

V prvem nadstropju so tako odprte vse dvorane, v drugem nadstropju je odprta razstava Od Rafaela do Goye, vse ostale razstave pa so zaradi vročine začasno zaprte. Dim zaradi gozdnih požarov, ki divjajo v okolici Moskve, za zdaj ni prizadel muzeja. Restavratorji kljub temu pozorno opazujejo stanje slik in kipov, vendar za zdaj niso zaznali nobenih sprememb.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.