Zaradi preleta letala kazen za vojake

Foto: Žurnal24 Bombnik B-52
Ameriško vojno letalstvo je kaznovalo 70 svojih pripadnikov, ki so bili vpleteni v prelet bombnika B-52, natovorjenega z jedrskim orožjem.
Oglej si celoten članek

Na krovu letala je bilo namreč naloženih šest raket, ki jih je bilo potrebno prepeljati iz Minote v Severni Dakoti v Barksdale v Louisiani, vendar bi jim morala vojska pred tem odstraniti jedrske konice. Vojaki pred vzletom niso preverili orožja na letalu, kar pa je v nasprotju s predpisi.

Generalmajor Richard Newton je ob predstaviti šesttedenske preiskave pojasnil, da je šlo za nespoštovanje predpisov, ki natančno določajo postopke ob prevozu orožja. Do preleta letala je prišlo konec avgusta, let z nevarnim tovorom pa je sicer minil brez zapletov.

Prelet ZDA, ki ga je bombnik z nevarnim tovorom opravil 29. avgusta, so v Pentagonu označili za "incident brez primere". Da je prišlo do nepravilnega ravnanja, so sicer v ameriški vojski odkrili šele dan po dogodku.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.