Zaradi nevarnosti evakuirali goste hotelov

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Vzrok požara še preiskujejo.
Oglej si celoten članek

Zaradi požara na grškem otoku Kreta so danes evakuirali turiste iz več hotelov, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Tamkajšnji gasilci so sporočili, da se trudijo obvladati požar, ki je izbruhnil v bližini priljubljenega letovišča blizu mesta Hania na severozahodu največjega grškega otoka.

Lokalna radijska postaja ERT je poročala, da so morali zaradi gostega dima preventivno evakuirati turiste iz več hotelov blizu mesta Hania.

Po spletu je zaokrožilo tudi več videoposnetkov, ki so jih turisti posneli med umikom na varno.

Oblasti medtem preiskujejo vzroke za izbruh požara.

Kljub obilnim padavinam na nekaterih območjih se bo nevarnost nadaljnjih požarov v Grčiji verjetno nadaljevala do konca oktobra, še navaja dpa.

Izredne razmere Požar se hitro širi, evakuirati bo treba več kot 10.000 ljudi

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 05:21 12. September 2024.

    židje, ki upravljajo ta svet vam s tem samo skušajo povedati, da je z masovnim turizmom konec in se navadite, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.