Zaradi nevarnega požara evakuirali pediatrično bolnišnico

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
V bližini grškega mesta Patras je izbruhnil gozdni požar, zaradi katerega so pristojni odredili evakuacijo.
Oglej si celoten članek

Potem ko je v bližini grškega pristaniškega mesta Patras izbruhnil gozdni požar, so morale tamkajšnje oblasti danes evakuirati bolnišnico za otroke in več manjših naselij. Bolnike so premestili v druge bolnišnice v tretjem največjem grškem mestu. Požar je danes sicer že zajezilo okoli sto gasilcev, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Evakuacijo smo izpeljali hitro. Vsi otroci, ki so bili nameščeni v ogroženi bolnišnici, se že zdravijo drugje," je za javno televizijo ERT povedal lokalni pediater.

Civilna zaščita je na družbenem omrežju X sporočila, da so domove zaradi požara zapustili tudi prebivalci treh naselji na obrobju Patrasa in se zatekli v mestno središče. Evakuirali so tudi zdravstveni center in dom za starejše občane.

Najhuje v zadnjih 20 letih

Grški minister za civilno zaščito Vasilis Kikilias je na omrežju X zapisal, da je bil "izredno nevaren požar" pod nadzorom v dveh urah od izbruha. Zaradi niza požarov, ki so po navedbah ministra najhujši v zadnjih 20 letih, so bili zaradi v zadnjih dneh ogroženi tudi drugi predeli Grčije.

Danes so po Grčiji sicer izbruhnili še drugi gozdni požari, ki so jih zanetili močni vetrovi in visoke temperature.

Nacionalni observatorij v Atenah je danes zabeležil 37 stopinj Celzija. Oblasti so za sredo izdale opozorilo pred povečanim tveganjem požarov v naravi v šestih regijah, vključno z osrednjo Grčijo, Peloponezom, Atiko in otoki v severovzhodnem Egejskem morju. V nekaterih delih Grčije bodo temperature v sredo presegle 40 stopinj Celzija, navaja AFP.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.