Zaradi mraza devet mrtvih

Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters)
Na našem delu sveta ubija vročina, v Argentini pa ljudje umirajo zaradi hudega mraza.
Oglej si celoten članek

V Argentini so priča ekstremnemu mrazu. Večina države je zasnežene, devet ljudi pa je zaradi mraza umrlo, večina je bila brezdomcev.

O smrtnih primerih zaradi mraza poročajo tudi iz Paragvaja, Urugvaja in Bolivije. Zimo, kakršne v teh državah niso vajeni, je nad jug Južne Amerike prinesla hladna fronta iz Antarktike.

Najnižje temperature so zabeležili v argentinski Patagoniji, kjer so namerili minus 14 stopinj Celzija. Poraba energije je povečana – elektriko so začeli uvažati iz Brazilije, uvedli so omejeno uporabo zemeljskega plina. V Boliviji pa so začasno zaprli šolska vrata.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.