Zaradi kajenja v parku greste lahko v zapor

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Atlanta sprejela zakon o prepovedi kajenja v mestnih parkih. Za nespoštovanje zagrožena tudi zaporna kazen.
Oglej si celoten članek

Na jugu ZDA, kjer leži Atlanta, je v povprečju več kadilcev kot v drugih delih države, a tudi tam se prostor zanje krči. Oblasti so namreč sprejele zakon o prepovedi kajenja v mestnih parkih. Za nespoštovanje je predpisala denarna kazen do tisoč dolarjev, pol leta zapora in družbeno koristno delo.

Nasprotniki kajenja so našli odločnega zaveznika celo v znani tobačni družini Reynolds. Vnuk ustanovitelja tobačnega imperija R.J. Reynoldsa, ki je dal na trg cigarete znamke Camel, je namreč danes predsednik Fundacije za Ameriko brez kajenja.

Patrick Reynolds, katerega oče je kadil celo na smrtni postelji, je novi zakon v Atlanti pozdravil, kot tudi podobne zakone, ki so jih sprejeli po več kot 200 mestih juga ZDA.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.