Zaradi eksplozij v skladišču streliva evakuirali 6.000 ljudi

Foto: Printscreen Reuters
Foto: Printscreen Reuters
Po več eksplozijah v vojaškem skladišču je eksplodiralo še shranjeno strelivo.
Oglej si celoten članek

V ruskem mestu Čapajevsk v jugozahodni pokrajini Samara so evakuirali več kot šest tisoč bližnjih prebivalcev vojaškega skladišča streliva, v katerem se je zgodilo več eksplozij. Po prvih ocenah naj bi najprej šlo za pet eksplozij, požar pa je povzročil še nadaljnje. Ugibajo, da se je najverjetneje vžgalo tudi strelivo, ki povzroča dodatne eksplozije.

Na terenu je več kot 1.500 gasilcev. Njihovo delo je zelo oteženo, saj se objektu zaradi eksplozij ne morejo približati.

"Več kot 30 ljudi je poiskalo medicinsko pomoč, štirje so ostali na zdravljenju v bolnišnici," je povedal predstavnik ruskega ministrstva Vladimir Stepanov.

V skladišču naj bi bilo približno 11 milijonov kosov streliva.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.