Zaradi bombe evakuirali 20 tisoč ljudi

Foto: Reuters Odstranjevanje bombe Foto: Reuters Odstranjevanje bombe Foto: Reuters Odstranjevanje bombe
V nemškem Dortmundu morali zaradi deaktivacije bombe iz druge svetovne vojne evakuirati 20 tisoč ljudi.
Oglej si celoten članek

Za mestno upravo, gasilce, policijo in druge nujne službe je bilo današnje jutro velik zalogaj – evakuirati so morali tudi bolnišnico in nekaj domov za ostarele.

Poskrbeli so, da evakuirani niso bili prepuščeni sebi. Brezplačno so lahko odšli v živalski vrt in druge parke, namestitev pa so jim zagotovili tudi v kongresnem središču Westfalenhallen.

Bomba, ki so jo odstranili, je tehtala kar 1.800 kilogramov. Podobno bombo so pred dvema letoma našli v Koblenz, takrat so evakuirali 45 tisoč ljudi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 19:23 3. November 2013.

    Kako gre že tista - "vse se vrača, vse se plača"? Tako nekako. Kar so sejali, to naj žanjejo. Žal …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.