Zapornike snemajo tik pred izvršitvijo smrtne kazni

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Usmrtitveni faktor je oddaja, ki je bila zasnovana kot antipropaganda kriminalu. Namesto tega pa so intervjuji z zaporniki, ki čakajo na izvršitev smrtne kazni, na Kitajskem postali nov televizijski hit.
Oglej si celoten članek

Medtem ko lahko Britanci ob koncih tedna zvečer spremljajo popularni X Factor, Kitajci spremljajo posnetke zapornikov, ki priznavajo svoje zločine in prosjačijo za odpuščanje, tik preden jih odpeljejo na izvršitev smrtne kazni. Za zdaj je Dingova opravila več kot 250 intervjujev, med drugim z morilcem otrok in moškega, ki je svojo bivšo ženo pred njenimi starši zabodel do smrti.

Najljubši film in podrobnosti zločina

Voditeljica kontroverzne oddaje Ding Yu se iz oči v oči pogovarja z zaporniki, ki so storili še posebej grozljive zločine. Ti sedijo pred njo, z rokami in nogami, vklenjenimi v verige. Najprej svoje sogovornike ogreje z vprašanji o tem, kateri je njihov najljubši film in katero glasbo radi poslušajo, nato pa jih sprašuje o natančnih podrobnostih njihovih kaznivih dejanj in slej ali prej iz njih izsili opravičilo. Kot pojasnjuje, pa želi, da je končno sporočilo zapornikov namenjeno družinskim članom, ki jim običajno ni dovoljeno, da zapornike obiščejo tik pred smrtjo. Kamere se ugasnejo šele, ko obsojeni pove sporočilo v slovo in ga odpeljejo na izvršitev smrtne kazni – z ustrelitvijo ali smrtonosno injekcijo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 19:46 14. Marec 2012.

    Evo to je živi primer- spoštovana človeška rasa, kam smo prišli v teh par 1000 letih človeškega obstoja. Prišli smo …

  • 11:20 5. Marec 2012.

    kruha in iger: hočemo še krvi, še...<br /><br />Vse je enako, kot je bilo 2000 let nazaj. Razlike so nebistvene.

  • 11:19 5. Marec 2012.

    Bolano , idiotsko

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.