Zagrebška policija zasegla 4 kg kokaina

Foto: PU Koper
Foto: PU Koper
Zagrebški policisti so zasegli štiri kilograme kokaina, kar je največja letošnja zaplemba te droge.
Oglej si celoten članek

Vrednost kokaina, ki sta ga na Hrvaško pretihotapila srbska državljana, v prodaji na debelo znaša 1,2 milijona kun, z mešanjem z drugimi snovmi pa bi v maloprodaji dosegel ceno več kot 2,5 milijona kun.

V zagrebški policijski upravi so sporočili, da so kokain čez mejni prehod Obrežje-Bregana pretihotapili 4. junija v preurejenem prtljažniku opla astre s srbsko registracijo. 42-letni srbski državljan je nato drogo predal 38-letnemu sonarodnjaku, ki je 3,795 kilograma kokaina v Zagrebu natovoril v svojega golfa.

42-letnika je nato na istem mejnem prehodu ustavila policija, ki sicer ni našla drog, a je v prtljažniku našla "skrivališče", kar je bil zadosten razlog za aretacijo. V noči na četrtek pa je bil aretiran 38-letnik, ki so ga našli v Zagrebu. Policija je preiskala njegov avtomobil in zasegla kokain.

Policija sumi, da je bila droga namenjena za hrvaško tržišče. Tihotapci naj bi kokain nabavili na Nizozemskem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.