Zagreb deset let ni videl takega požara

Foto: Petar Glebov/PIXSELL Požar v podjetju C.I.O.S. Foto: Petar Glebov/PIXSELL Požar v podjetju C.I.O.S. Foto: Petar Glebov/PIXSELL Požar v podjetju C.I.O.S. Foto: Petar Glebov/PIXSELL Požar v podjetju C.I.O.S. Foto: Petar Glebov/PIXSELL Požar v podjetju C.I.O.S. Foto: Petar Glebov/PIXSELL Požar v podjetju C.I.O.S.
S požarom v podjetju C.I.O.S. se je borilo 120 gasilcev.
Oglej si celoten članek

Požar, ki je včeraj izbruhnil na industrijskem odpadu podjetja C.I.O.S. v zahodnem delu Zagreba, je pod nadzorom. Ogenj je ugasnjen, a še vedno se iz mesta požara vali bel in črn dim. Neuradno naj bi se začel na mestu, kjer se odlagajo stari avtomobili, in se od tam razširil na stisnjene avtomobile, kjer so plastika, tkanina, gume ter preostali gorljivi materiali, kar je povzročilo črn dim. Prebivalce Zagreba so zato opozorili, naj ne odpirajo oken in naj ne hodijo na prosto.

Pavle Kalinčič, načelnik zagrebške uprave za zaščito in reševanje, je povedal, da v zadnjih desetih letih niso imeli tako velikega požara. "Naredili bomo analizo, da vidimo, kako bi lahko ukrepali bolje," je povedal za hrvaške medije. "Najpomembneje je, da ni bilo žrtev in težko poškodovanih. Eden od 120 gasilcev, ki so bili na terenu, je lažje poškodovan, ker je vdihnil preveč dima, kar se pri gašenju dogaja." Pomagal je tudi helikopter hrvaške vojske.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.