Zadržali njegovo letalo

Foto: Žurnal24 Gbagbo, ki bi včeraj moral poleteti proti Slonokoščeni obali, ostaja v Švici, po
Letalo z donedavnim predsednikom Slonokoščene obale Laurentom Gbagbom so švicarske in francoske oblasti zadržale na letališču Basel-Mülhausen. Mednarodna skupnost ga na ta način želi prisiliti k odstopu.
Oglej si celoten članek

"Legitimno izvoljeni predstavniki Slonokoščene obale so nas prosili naj zadržimo letalo in to smo storili,“ je pojasnil tiskovni predstavnik francoskega zunanjega ministrstva Bernard Valero.

Svetovne sile in afriške države so povečale političen in finančni pritisk na Gbagba naj preda oblast zmagovalcu volitev Alassaneju Ouattaru. Ta se je temu doslej upiral in je tudi že zaprisegel za drugi mandat.

Zahodnoafriške države so v petek zagrozile z uporabo sile proti Gbagbu, potem ko se je zaradi izbruha nasilja država znašla na poti v državljansko vojno. V nasilju, ki je po volitvah izbruhnilo v državi, je po podatkih ZN doslej umrlo več kot 170 ljudi, okoli 14.000 ljudi pa jih je zbežalo v sosednjo Liberijo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.