Zadar: Prevaral turiste, a tega ni pričakoval

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
V hrvaški javnosti se je zaradi tega primera dvignilo veliko prahu.
Oglej si celoten članek

V Zadru je javnost zagnala vik in krik zaradi računa za taksi prevoz, ki je za vsega 13 kilometrov znašal skoraj 800 kun oziroma dobrih sto evrov. Taksist je takšen račun izstavil britanskim turistom, napisal ga je na tako imenovani paragonski blok, ki niti ne bi smel biti več v uporabi.

Zgodba je vendarle dobila neverjeten in srečen konec. Lastnik apartmaja, pri katerem sta spala mlada Britanca, se je v želji, da bi spral madež s hrvaškega turizma, odločil, da jima zadnjo noč v apartmaju ne bo računal, poleg tega jima je vrnil denar, ki sta ga odštela za taksi.

"Povedala sta mi, da sta bila praktično okradena," je za portal Dnevnik.hr povedal lastnik apartmaja Saša. Dodal je, da ga je postalo sram, da se je želel vdreti v zemljo. "Če vam povem po pravici, nisem niti našel besed." Britanca sta mu pokazala na roko napisan račun.

Kot še piše portal Dnevnik.hr, paragonski bloki ne bi smeli biti več v uporabi, a očitno ti - sploh v primeru tujcev, ki se v tuji valuti ne znajdejo najbolje - še pridejo prav.

Zanimivo Na Hrvaškem prvi takšen vodič

Primer lastnika apartmaja v Zadru, ki se očitno zelo dobro zaveda, kako pomembna je izkušnja vsakega turista, je sprožil val dobrote na spletu. Javili so se še nekateri drugi, ki so Britancema ponudili brezplačen prevoz do letališča, da bi tako Hrvaško zagotovo zapustila s pozitivnim vtisom.

"To so storili iz preprostega razloga, da dobita vtis o Zadru kot pozitivnem mestu, kjer so doma pošteni ljudje, ki profesionalno opravljajo svoje delo ter da niso vsi prevaranti in lopovi," je še dodal lastnik apartmaja.

Turizem Hrvati prepovedali nošenje japonk

Več boste plačali Poletje se še začelo ni, pa so Hrvati že udarili po turistih

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 11:31 2. Julij 2019.

    Lijepa naša....

  • 10:06 21. Junij 2019.

    Hrvat pa še taksist- je ni večje štale.. Ja no, JE: 2 hrvata- pa taksista..

  • 09:40 21. Junij 2019.

    S taksisti je tako. Ali naj starta s posteno ceno, kot jo ima zapisano na vratih ali pa se zmenis …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.