Žabe zaprle avtocesto

Foto: Žurnal24 Fotografija je simbolična. (Foto: Epa)
Da bi žabe varno odšle po hrano čez avtocesto, so jo Grki kar zaprli.
Oglej si celoten članek

Na grške ceste se je po besnih delavcih odpravilo še več tisoč žab. Vendar te ne protestirajo zaradi varčevalnih ukrepov grške vlade, pač pa le iščejo hrano. Kljub temu so povzročile precej zmede v prometu.

Žabe že drugi dan zapored ovirajo promet na grški avtocesti Egnatia okoli 20 kilometrov izven Soluna. Da bi jim omogočili varno prečkanje ceste, so včeraj celo preusmerili promet. Zaprli pa so jo, potem ko so kar trije vozniki zdrsnili s cestišča, medtem ko so se poskušali izogniti žabam.

Žabe živijo v bližnjem jezeru, v teh dneh pa na drugi strani ceste iščejo hrano. Po avtocesti naj bi se nehale ''sprehajati'' do konca tedna.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.