Za seboj pustili 128 pacientov

Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters)
Pripadniki japonske civilne zaščite so v bolnišnici, 10 kilometrov oddaljeni od Fukušinme, našli 128 starejših bolnikov, na katere so ob evakuaciji očitno pozabili.
Oglej si celoten članek

Večina pacientov naj bi bila v komi, štirinajstih naj bi jih umrlo kmalu po tem, ko so jih našli, poroča britanski Guardian. Pripadniki civilne zaščite so preživele premestili v športno dvorano v Iwaki, kjer razmere prav tako niso dobre. Oblasti pojasnjujejo, da v dvorani ni tekoče vode, zaloge zdravil in hrane pa jim pojenjajo.

V domu starejših občanov v Kesennumi je 11 oskrbovancev umrlo zaradi nizkih temperatur. Šest dni pred tem je 47 njihovih sostanovalcev umrlo v cunamiju. Preživeli stanovalci naj bi bili po besedah lastnika doma izpostavljeni hudemu stresu, saj jim je zmanjkovalo goriva za ogrevanje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.