Za pogin kitov kriva mornarica?

Foto: Žurnal24 Gre za največji pogin kitov v zgodovini irskega otoka. (Foto: Reuters)
Na irskem otoku Rutland je nasedlo in poginilo 33 kitov. Po navedbah borcev za zaščito živali naj bi tragedijo povzročila radarska oprema kraljeve mornarice, ki je porušila naravni sistem navigacije kitov.
Oglej si celoten članek

Ladjevje kraljeve britanske mornarice se je nahajalo v vodah, kjer je bila prisotna tudi večja skupina kitov, ki so čez nekaj časa nasedli na plaži otoka Rutland, kjer so bili prepuščeni kruti usodi, je za britanski BBC zatrdil Simon Berrow, goreč borec za zaščito živali.

Predstavnik kraljeve mornarice je seveda zanikal kakršnokoli odgovornost za množičen pogin s trditvami, da je bila njihova flota od jate kitov oddaljena več kot 70 kilometrov. Po njegovih besedah ne obstaja nikakršna možnost, da bi radarski sistem vplival na naravni navigacijski sistem največjih sesalcev na svetu.

Številne organizacije, ki se borijo za zaščito živali, so se na izjave odzvale ogorčeno. Izjavam mornarice ne verjamejo, saj so tudi v preteklosti, ko je prihajalo do poginov v podobnih situacijah, venomer zanikali vpletenost in niso bili pripravljeni prevzeti nikakršne odgovornosti za pomor živali.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.