Tako bajno lahko zasluži s peko palačink na plaži

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
"Iščem delavko za sezonsko delo - peka in prodaja palačink." Obljubljena plača pa kar dvakratnik povprečne.
Oglej si celoten članek

Vse več je težav z iskanjem sezonskih delavcev pred prihajajočo turistično sezono, v kateri se obeta pravi naval dopustnikov. Tega se zavedajo tudi delodajalci, ki so zdaj pripravljeni na široko odpreti denarnice. 

Po pisanju 24sata eden od njih za pečenje in prodajo palačink na eni od dalmatinskih plaž ponuja mesečno kar 10.000 kun oziroma okoli 1.330 evrov. To je skoraj dvakratnik hrvaške povprečne plače oziroma na nivoju plač, ki jih prejemajo tamkajšnji zdravniki, mnogi pa so spomnili, da gre za polovico plače premierja Andreja Plenkovića.

Hkrati delodajalec obljublja še ostale odlične pogoje.

Da manjka delovne sile v turizmu, dokazuje tudi slovenska raziskava Manpower. Glede na trende so namreč prav delodajalci iz turistične panoge pripravljeni v naslednjih mesecih najbolj povišati plače zaposlenim.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.