Za dopustnike po vrnitvi v državo brezplačno testiranje

Foto: Profimedia
Nemčija se je odločila, da se bodo lahko dopustniki po vrnitvi v državo brezplačno testirali.
Oglej si celoten članek

Ob vrnitvi v Nemčijo se bodo lahko vsi dopustniki brezplačno testirali na novi koronavirus, so se danes strinjali zdravstveni ministri nemških zveznih dežel.

Zaenkrat še preučujejo, ali bi lahko uvedli obvezno testiranje za osebe, ki se vračajo z rizičnih območij.

V Nemčiji bodo na letališčih in v pristaniščih uredili mesta za testiranje. Osebe, ki se bodo vrnile v Nemčijo z območij, kjer obstaja večja nevarnost za okužbo, se bodo lahko tam testirale. Kdor bo imel negativen test, se bo s tem izognil 14-dnevni domači karanteni.

Testiranje pa bodo omogočili tudi potnikom, ki se bodo v Nemčijo vrnili iz držav, ki ne veljajo za rizične. Testi za vse bodo brezplačni, tudi če ne obstaja sum okužbe s koronavirusom.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • vec
    04:22 25. Julij 2020.

    ti si dejansko en težek bolnik, pejt mal pomagat v hrastnik, tam boš lahko rekel aha NI NIČ,

  • 22:36 24. Julij 2020.

    brezplacno?kaj to testiranje kao se kasirajo? pri teh posegih te ja zastrupijo,ker rabijo bolane okuzene kao... ce smo ze pri …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.