Z nožem nad vrtčevske otroke, dva je ubil, ranil še 16 oseb

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Mediji poročajo, da naj bi napadalec prišel v vrtec okrog 14. ure po lokalnem času ter poškodoval 16 otrok in dva učitelja. Dva otroka sta pozneje umrla zaradi poškodb.
Oglej si celoten članek

V mestu Beiliu v avtonomni regiji Guangxi Zhuang na jugu Kitajske je sinoči prišlo do krutega dejanja, ko je moški z nožem vstopil v otroški vrtec, poroča BBC. Dva otroka sta umrla, 16 drugih ljudi pa je ranjenih, dva od njih sta v kritičnem stanju. Policija je osumljenca že aretirala, preiskava napada pa poteka, poroča tiskovna agencija Xinhua.

Motiv za napad še ni znan, mediji poročajo, da naj bi napadalec prišel v vrtec okrog 14. ure po lokalnem času ter poškodoval 16 otrok in dva učitelja. Dva otroka sta pozneje umrla zaradi poškodb.

Kitajska se je sicer že v preteklih letih soočala z vrsto napadov na šole, zadnji se je zgodil leta 2019, ko je bilo v provinci Hubei ubitih osem otrok.

*Fotografija je simbolna.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 08:55 29. April 2021.

    enak, vsaj enake kazni kitajskim bi morala imeti Slovenija, le tako se doseže določen cilj s katerim se tako zelo …

  • 08:30 29. April 2021.

    Za tega vemo kaj ga čaka na Kitajskem.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.