Z novim šolskim letom prepoved telefonov v učilnicah

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
V Italiji bodo z novim šolskim letom v učilnicah prepovedani telefoni, je razvidno iz danes objavljene uredbe ministrstva za izobraževanje.
Oglej si celoten članek

Še vedno pa bo dovoljena uporaba tablic in računalnikov, ampak le ob dovoljenju učitelja, poročajo tuje tiskovne agencije.

Italijanski minister za izobraževanje Giuseppe Valditara je danes objavil uredbo, v kateri prepoveduje telefone v učilnicah, tudi ko bi jih uporabljali za namene pouka. Poleg tega je ukazal še ponovno uvedbo šolskega koledarja, v katerega se ročno vnaša vse naloge.

"Naše otroke moramo spet navaditi na pisalo in papir," je dejal minister. Prepričan je, da bodo na tak način tudi starši lažje sledili dogajanju v šoli.

V italijanskih šolah sicer že leta velja prepoved telefonov, a so se pravila vmes omilila in se niso več strogo upoštevala.

Tovrstne prepovedi med drugim že veljajo v Franciji, na Nizozemskem, Švedskem in Finskem, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 10:14 12. Julij 2024.

    Taubijev duh lahko dodatno poleg notesnikov razdeli še tisoče mobilnikov, pa jih tudi če bi bila prepoved otroci zaradi zastarele …

  • 20:57 11. Julij 2024.

    Če bi nam vladal jajo in ne pernati bi tudi naši učenci dobili takšno nagrado..še zaradi nevidnega virusa smo imeli …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.