Z letenjem iz države bežal pred davki

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Bogataš je ob navedbah lobistke ponoči redno letel izven britanskega zračnega prostora in se tako izognil plačevanju davkov.
Oglej si celoten članek

Ker neimenovani milijonar ni imel stalnega prebivališča v Veliki Britaniji, mu tam ni bilo treba plačati davka, če je v državi preživel manj kot 91 polnih dni na leto.

Ker štejejo le polni dnevi, je tako neki bogataš z zasebnim letalom pred polnočjo pogosto letel iz države in se vrnil po polnoči. Tako se mu je čas, ko je lahko ostal v Britaniji, ne da bi tam moral plačati davek, vsakič podaljšal za dva dneva, poroča Daily Mail.

Da pozna nekoga, ki to počne, je namignila britanska lobistka Sarah Southern.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 12:44 9. April 2012.

    Kdo si piše luknjaste zakone ? Klošar že ne.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.