Vojska v bitko proti igri

Foto: Žurnal24 Možnost, da igralec kot taliban pobija zahodne vojake v še vedno aktualni vojni,
Medal of Honor. Igra, v kateri lahko igralec med drugim kot taliban pobija zahodne vojake, že v prodaji.
Oglej si celoten članek

Prejšnji teden je izšlo nadaljevanje igre Medal of Honor (Medalja časti, op. p.). Dogajanje je postavljeno v čas kmalu po začetku ameriškega napada na Afganistan. Igra je zato, ker se dogaja v še vedno aktualni vojni, dobila številne kritike.

Na največ zgražanja je naletela odločitev razvijalcev, da bo v igri mogoče igrati tudi v vlogi talibanov. V večigralskem načinu se namreč spopadajo zahodne sile in talibani, igralec pa se lahko postavi v kožo enih ali drugih.

Minister za bojkot
K bojkotu igre je prodajne verige v Veliki Britaniji že avgusta pozval tamkajnšnji obrambni minister Liam Fox. Igro je zaradi možnosti igranja v vlogi talibanov označil za protibritansko. “Težko si predstavljam, da bi kakšen sonarodnjak sploh želel kupiti tako protibritansko igro,” je povedal.

Talibani brez imena
Za bojkot prodaje igre pa se je v ZDA odločila trgovska veriga, ki v sklopu vojske prodaja znotraj ameriških baz. “Moj sin ni imel priložnosti, da poskusi še enkrat,” je na televizijski mreži Fox News že ob napovedi igre povedala mama v Afganistanu umrlega vojaka. “Druge svetovne vojne je konec, ljudje v njej ne umirajo več,” je opisala razliko med igrami, ki temeljijo na preteklih vojnah, in napovedano igro.

Založniški velikan EA, ki stoji za igro, je zaradi kritik v večigralskem načinu spremenil ime iz talibani v nasprotna stran, kritikov pa ni prepričal.

Medal of Honor je sicer ena od najbolj znanih in prodajanih serij videoiger v zgodovini. Do zdaj je temeljila na prikazu bojev v drugi svetovni vojni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.