Vojna Muska in Zuckerberga

Foto: Epa
Foto: Epa
Elon Musk je v nekaj urah po zagonu nove aplikacije Mete zagrozil s tožbo.
Oglej si celoten članek

Lastnik Twitterja Elon Musk je po zagonu nove aplikacije Threads podjetju Meta zagrozil s tožbo. Muskov odvetnik Alex Spiro je namreč Meto, katere izvršni direktor je Mark Zuckerberg, obtožil nezakonite zlorabe Twitterjevih poslovnih skrivnosti in druge intelektualne lastnine.

Spiro je v pismu Zuckerbergu, ki ga je objavil spletni portal Semafor, zapisal, da je Meta zaposlila več deset nekdanjih zaposlenih v podjetju Twitter, ki so še imeli dostop do strogo zaupnih informacij.

Aplikacija Threads je začela delovati v sredo zvečer v ZDA, nato pa še v približno 100 državah, med drugim v Veliki Britaniji, Avstraliji, Kanadi in na Japonskem. Medtem pa uporabnikom v EU zaradi nejasnosti, povezane z evropsko zakonodajo glede izmenjave podatkov, še ni na voljo.

Nova aplikacija je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP največji tekmec Twitterju, ki je v Muskovi lasti. Aplikacijo Threads si je v prvih nekaj urah naložilo več kot 30 milijonov uporabnikov, je v četrtek sporočil Zuckerberg.

"Zdi se, da gre za začetek nečesa posebnega, a pred nami je še veliko dela," je prek omenjene aplikacije sporočil izvršni direktor Mete, pod okrilje katere sodijo tudi aplikacije Facebook, Instagram in Whatsapp.

Twitter Elon Musk udaril po mizi, ogledi Twitterja močno omejeni! Svet Musk napovedal veliko novost na Twitterju

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 14:00 7. Julij 2023.

    Musk bo pogorel zaradi iracionalnih odločitev! Moral pa bi Cuker!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.