Voda meter nižja od napovedi

Foto: Žurnal24 avstralija poplave brisbane Foto: Žurnal24 avstralija poplave brisbane Foto: Žurnal24 avstralija poplave brisbane Foto: Žurnal24 avstralija poplave brisbane Foto: Žurnal24 avstralija poplave brisbane Foto: Žurnal24 avstralija poplave brisbane Foto: Žurnal24 avstralija poplave brisbane Foto: Žurnal24 avstralija poplave brisbane Foto: Žurnal24 avstralija poplave brisbane Foto: Žurnal24 avstralija poplave brisbane Foto: Žurnal24 avstralija poplave brisbane
Tretje največje avstralsko mesto Brisbane je ponoči poplavilo. Gladina vode je bila meter nižja od napovedane.
Oglej si celoten članek
Fotografije posledic poplav si lahko ogledate v galeriji.

Reka Brisbane se je dvignila do 4,46 metra, kar je manj kot v poplavah leta 1974. Kljub temu je bilo poplavljenih več deset predmestij in več tisoč domov.

Avstralska premierka Anna Blight je opozorila, da bodo prebivalci zjutraj uzrli neverjetne prizore. Eno od predmestij je po poročanju lokalnega časopisa zalilo kar tri metre vode, pri nekaterih hišah in tovarnah pa iz vode gleda le streha.

Če koga zalotim pri plenjenju, ga bom uporabil za zaznamek višine gladine vode.
Župan Ipswicha Paul Pisasale

Mostove so ponoči dvakrat zaprli, saj so se oblasti bale, da jih bo poplavna voda odnesla.

V mestu Ipswich zahodno od Brisbana se je voda dvignila kar do 19,4 metra. Poplavilo je več kot tisoč domov, okoli tisoč ljudi pa se je zateklo v evakuacijske centre.

V poplavah v avstralski zvezni državi Queensland je doslej potrjenih 14 žrtev poplav, še vedno pa pogrešajo 43 ljudi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.