Vložena tožba zoper papeža

Foto: Žurnal24 Papež je danes sprejel predstavnike Romov. (Foto: Reuters)
Žrtev spolne zlorabe ameriškega duhovnika je zoper papeža in druge visoke predstavnike Vatikana vložila tožbo. Vatikan obtožuje, da je vedel za zlorabe, a ni ukrepal.
Oglej si celoten članek

Žrtev je obiskovala šolo za gluhe v ameriški zvezni državi Wisconsin. Bil je eden od 200 dečkov, ki naj bi jih zlorabil duhovnik Lawrence Murphy. Informacije o množični zlorabi gluhih dečkov v tej šoli so prišle na dan konec marca. Med letoma 1950 in 1974 naj bi duhovnik sistematično zlorabljal dečke.

Papež Benedikt XVI. in drugi visoki predstavniki Vatikana so se znašli v obtožnici, ker so po trditvah žrtve vedeli, kaj se dogaja, a niso ukrepali. Proti Murphyju so sicer sprožili postopek pred cerkvenim sodiščem, a so ga ustavili zaradi njegovega slabega zdravja. Suma množične zlorabe gluhih dečkov niso niti prijavili policiji. Murphy je umrl leta 1998.

Vatikan se na tožbo še ni odzval.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.