Prizor Putinovega zloveščega odgovora se širi po spletu

Foto: Epa Vladimir Putin.
Foto: Epa Vladimir Putin.
V intervjuju je ruski predsednik poslal posredno sporočilo Jevgeniju Prigožinu.
Oglej si celoten članek

Vladimir Putin je v intervjuju povzel sobotne dogodke, ko je skupina Wagner sprožila interni spopad z rednimi ruskimi vojaškimi enotami in krenila na pohod proti Moskvi.

Poskus državnega udara se je hitro končal s kompromisom. Vodja Wagnerja Jevgenij Prigožin je, bojda na pobudo predsednika Aleksandra Lukašenka, odletel v Belorusijo, kjer so ga že sprejeli.

Borcem Wagnerja, ki niso sodelovali v uporu, je obrambno ministrstvo ponudilo zaposlitev v ruski vojski, ostali pa po Putinovih besedah naj ne bi bili deležni kazenskih ukrepov.

Toda besede so eno, realnost nekaj drugega. In sodeč po besedah dolgoletnega šefa Ruske federacije zgodba še ni končana. Putin je namreč v televizijskem intervjuju poslal zlovešče sporočilu Prigožinu in ostalim upornikom.

Novinar je Putina vprašal, ali je zmožen odpustiti. "Da. Toda ne vsega," je odgovoril predsednik. Sledilo je vprašanja, česa Putin ne more oprostiti. Odgovor je bil preprost. "Izdaje," je z mračnim obrazom dejal predsednik in najbrž poskrbel, da bo posebej Prigožin v naslednjih dneh, mesecih in letih zelo previden.

Že opustili obtožbe

Ruska zvezna varnostna služba FSB je danes sporočila, da umika obtožbe v primeru zasebne najemniške vojske Wagner glede organizacije oboroženega upora proti ruskemu vojaškemu vodstvu.

Medtem je rusko obrambno ministrstvo sporočilo, da pripravljajo prenos Wagnerjeve vojaške opreme v redno vojsko. "Potekajo priprave na prenos težke vojaške opreme iz zasebnega vojaškega podjetja Wagner v enote ruskih oboroženih sil," je ministrstvo zapisalo v izjavi.

Zelenski: "Napredujemo!"

Ukrajinska protiofenziva uspešno napreduje, je v ponedeljek zvečer dejal ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski. "Danes so naši borci napredovali v vseh smereh in to je srečen dan," je dejal v svojem rednem video nagovoru, potem ko je obiskal ukrajinske vojake na fronti v regiji Doneck, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Ukrajinski predsednik je v ponedeljek popoldan obiskal pripadnike ukrajinskih sil v bližini mesta Bahmut na vzhodu Ukrajine, kjer so potekali hudi spopadi, in v regiji Zaporožje na jugu države.

Oblasti v Kijevu so kasneje sporočile, da so ukrajinske sile zavzele še eno vas v regiji Zaporožje. "Vsa naša zemlja bo osvobojena - absolutno vsa," je še dejal Zelenski.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 65

  • 21:12 27. Junij 2023.

    Medtem, ko ugibamo kdo nam manj laže, Slovenija sprejema sporazume o obveznih migrantskih kvotah in se odpoveduje konsenzualnemu načinu glasovanja …

  • 18:53 27. Junij 2023.

    Držim pesti za Ukrajince, istočasno pa se sprašujem zakaj je ta vojna potrebna? Da smo se evropejci znebili zastarelega orožja? …

  • 17:48 27. Junij 2023.

    Enkrat sem že napisal in lahko samo ponovim: Prigožin je dead meat. Putin ne pozablja in ne oprošča. Eden od …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.