Video: Pred Trstom se je potapljala ladja

Foto: zajem zaslona
Foto: zajem zaslona
Nekaj kilometrov od obale Gradeža je v sredo potekala reševalna akcija, potem ko je v potniško ladjo na poti proti Trstu začela vdirati voda.
Oglej si celoten članek

Reševalci so s plovila v Tržaškem zalivu rešili okoli 80 oseb. Nekatere izmed njih so preventivno oskrbeli v bližnjih zdravstvenih ustanovah, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Z ladje Audace so v sredo v dopoldanskih urah sporočili, da v plovilo vdira voda. Do 25-metrske ladje so kmalu prispeli pripadniki obalne straže, policije in gasilcev, ki so s patruljno ladjo rešili vse člane posadke in potnike, med katerimi je bilo tudi več tujih turistov.

Vsi so prejeli zdravstveno oskrbo, šest ljudi pa so preventivno prepeljali na urgenci v Tržiču in Palmanovi, vključno z dvema članoma posadke, ki sta utrpela odrgnine in opekline med spuščanjem reševalnih čolnov.

Vzrok za nesrečo ladje, ki povezuje kraja v Tržaškem zalivu, zaenkrat ostaja neznan, pristojni organi so že začeli preiskavo. Kot je v sredo poročala Ansa, je plovilo le delno potonilo.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 16:23 13. Junij 2024.

    More bit pa zlo zajeban , da dobiš opekline medtem , ko voda vdira v ladjo ! Tole novico ste …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.