Video: Spopadli so se s policijo, zažigali gume, metali pirotehniko

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Neredi v Berlinu v podporo Palestini.
Oglej si celoten članek

Na tisoče ljudi v Nemčiji se je konec tedna in v ponedeljek udeležilo shodov ob prvi obletnici terorističnega napada Hamasa na Izrael. Sinoči pa je prišlo do neredov v Berlinu.

Zbrali so se protestniki v podporo Palestincem, nekaj med njimi se jih je tudi spopadlo s policijo. Ob tem so zažigali avtomobilske gume in metali pirotehnična sredstva, poroča Bild. Policisti so kaj hitro prevzeli nadzor in huligane tudi prijeli. 

Protest so razglasili v narodnostno mešanem Kreuzbergu pod geslom "Ustavimo genocid v Gazi". Protestniki so se nato preselili v Neukölln, berlinsko okrožje z veliko arabsko skupnostjo.

Foto: Profimedia Berlin: Demonstracije v podporo Palestini

dezurni@styria-media.si

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 14:17 8. Oktober 2024.

    Tile bi se morali zbrati na protestu v podporo Libanonu zaradi terorističnega napada Izraela nanj. Ki še vedno traja.

  • 10:15 8. Oktober 2024.

    Bravo Nemčija samo tako naprej. Mi Slovenci pa ne rabimo protestirat imamo Holoba ki razbija po govorniškem pultu

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.