VIDEO: Dom mu je izgorel v petih minutah

Foto: Youtube
Foto: Youtube
Požar v Kanadi. Večina si razmer ne zna najbolj predstavljati; najboljši dokaz, v kakšnih trenutkih so se znašli tisoči Kanadčanov, je posnetek nadzornih kamer, ki so zabeležile, kako se je dom kanadskega para v nekaj minutah spremenil v pepel.
Oglej si celoten članek

James O'Reilly je eden izmed Kanadčanov, ki so ga ognjeni zublji prisilili, da je moral v nekaj urah vzeti najnujnejše in zapustiti svoj dom, da bi sebi in svoji družini rešil življenje.

Z avtodomom so bila že na poti, ko mu je zazvonil telefon. V svojem domu je pred kakim mesecem napeljal nadzorne kamere, ki jih je povezal s svojim iPhonom. Ta mu je zazvonil, ko se je sprožil detektor dima; na svojem telefonu je v živo spremljal, kako njegov dom požirajo ognjeni zublji in ga spreminjajo v prah. Za kanadske medije je povedal, da je z družino hišo zapustil le kakih dvajset minut pred tem. Zaradi naglice niso mogli rešiti svojih hišnih ljubljenčkov, akvarijskih rib, ki se vidijo na posnetku.

"Moja žena posnetka ni mogla gledati. Tudi sam sem v enem trenutku bega pomislil, da je konec z nami, ko smo se prebijali skozi gost dim. Preplavila me je takšna panika, da na hišo sploh nisem pomislil. Bil sem le srečen, da smo živi. Samo to šteje. Vse ostalo ... koga briga," je svoje občutke kanadskim medijem razlagal O'Reilly.

Iz kanadskega mesta Fort McMurray so že v petek začeli evakuirati prebivalce tudi z velikimi cestnimi konvoji. Z letali in avtomobili so na varno spravili več kot 80 tisoč ljudi. Površina, ki so jo zajeli ognjeni zublji, se je včeraj povečala še za polovico. Ogenj je doslej uničil več kot 150.000 hektarjev površin.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 19:52 8. Maj 2016.

    Dom mu je "Izgorel"? Kakšna slovenščina pa je to spet? Po mojem mnenju je pravilno zgorel.<br />Izgoreti po SSKJ: prenehati …

  • 18:24 8. Maj 2016.

    "Če bi bil na matematičnem faksu bi vedel kako delujejo logični stavki "<br /><br />O logičnih stavkih pri nas poučujejo …

  • Jz sem samo trdil da ne bi gledal kako mi gori dom/kako mi gorijo živali. <br />Moj stavek z ničemer …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.