Veliko Britanijo presenetil sneg

Foto: EPA
Foto: EPA
Veliko Britanijo je sredi maja pobelil sneg. Sneg je po nekaterih delih zapadel že sinoči, ponekod je pihal veter s hitrostjo 104 km/h.
Oglej si celoten članek

Povprečna višina snežne odeje je bila okoli sedem centimetrov.

"Tukaj živim že vse moje življenje. Aprila je pogosto snežilo, maja pa že dolgo ne. Mislim, da je nazadnje snežilo leta 1990," je povedal prebivalec Princetowna.

"To je noro. Sinoči zaradi snega nisem videla skozi okno. Vse življenje živim tukaj, pa še nikoli ni bilo takšno vreme ob tem času v letu," je povedala prebivalka.

Sneženje je najbolj prizadelo jugovzhodno obalo. Policija v Devonu in Cornwallu je poročala, da je zaradi snega in vetra odkrivalo strehe, drevesa so padala na cestišče, po državi pa so se razbesnela še neurja z dežjem.

A napovedi so že svetlejše. Že danes, najpozneje pa jutri, bo posijalo sonce, ki ga bodo spremljale plohe. Bodo pa temperature zelo nizke za ta čas.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.