Velika sprememba na hrvaških avtocestah

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Hrvaška družba za avtoceste (HAC) je na svojem avtocestnem omrežju vpeljala spremembe, na katere se bodo vozniki morali hitro prilagoditi.
Oglej si celoten članek

HAC se je odločil spremeniti poimenovanja več počivališč in vozlišč na hrvaških avtocestah. Zaman boste iskali počivališče Plitvice. Po novem se omenjeno počivališče imenuje Zagreb. V smeri proti meji s Slovenijo je bil zadnji uvoz po Sveti Nedelji do nedavnega imenovan Bobovica, odslej pa na tablah piše Samobor, piše 24sata.hr. 

Omenjeni spremembi in še 25 drugih je stopilo v veljavo skladno z odlokom o označevanju avtocest, ki so ga napovedali lani. 

HAC pojasnjuje, da je do spremembe prišlo, ker se je z razvojem in gradnjo mreže avtocest nakazala potreba po prenovi nazivov in oštevilčenja vozlišč in počivališč. Spremenili so imena 14 počivališč, na avtocestah A1, A3, A4, A6 in A7 pa so na novo poimenovali 14 razcepov. 

Autonet.hr opozarja, da obstaja določen delež voznikov, ki se redkeje vozijo po avtocestah in so se orientirali ravno po imenih vozlišč, počivališč ter uvozov in izvozov. Za slednje bi omenjena nova poimenovanja pomenila veliko težavo. 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 16:53 27. April 2023.

    Zarad mene jih lahko poimenujejo:" Za dom spremni 1, 2, 3, 4, 5 itd !"

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.