Velik alarm v Hamburgu. Razlog - virus

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Prizori, kot smo jih bili vajeni v času pandemije.
Oglej si celoten članek

Velik alarm na glavni železniški postaji v Hamburgu; tamkajšnja policija je za nekaj ur zaprla dva tira. Potniki so morali zapustiti perone, službe za nujno pomoč v polnih zaščitnih oblekah so prevzele kontroolo. Sumijo, da sta bila dva potnika okužena s smrtonosnim virusom Marburg, poroča Bild. 

Moški naj bi bil 26-letni nemški študent medicine. Z dekletom sta se popoldne proti Hamburgu ppodala iz Frankfurta. Med vožnjo z vlakom so se pri obeh pojavili gripi podobni simptomi. Pristojni sicer še vedno ugotavljajo, ali sta dejansko okužena z virusom Marburg, so sporočile oblasti.

Študent je pred tem prišel z letalom neposredno iz Ruande. Tam je imel stik z bolnikom, pri katerem so zdravniki kasneje ugotovili okužbo z virusom Marburg.

Vzhodnoafriško državo trenutno hromi omenjeni smrtonosni virus. Ministrstvo za zdravje je v glavnem mestu Ruande Kigali sporočilo, da je od prejšnjega petka zaradi virusa umrlo osem ljudi. Potrjenih je bilo skupno 27 primerov okužbe. 

Ugotavljajo, ali so se lahko okužili v kratkem času

Nemškega študenta medicine in njegovo dekle so odpeljali v univerzitetno bolnišnico Eppendorf (UKE) z reševalnim vozilom za okužbe hamburških gasilcev. Zaplenili so tudi njuno prtljago. 

Kot je izvedel Bild, je z njima potovalo okoli 200 potnikov. Zvezna policija zdaj beleži njihove podatke in ugotavlja, kdo je bil v stiku z domnevno okuženima popotnikoma. Tiskovni predstavnikhamburških gasilceev je povedal, da morajo zdaj ugotoviti še, ali so se lahko okužili v tako kratkem času. 

xxx

Čez mejo Virus Zahodnega Nila terjal smrtne žrtve

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 01:31 3. Oktober 2024.

    Ok, za 1x je tole še novice, ki upam, da ne preide v ustrahovanje.

  • 22:39 2. Oktober 2024.

    Mariborski virus?

  • 20:41 2. Oktober 2024.

    Okoli nas stalno kroži polno virusov. Najhujši je dandanes virus enoumja.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.