Vatikan za uporabo sile zoper Islamsko državo

Foto: EPA
Foto: EPA
Vatikanski veleposlanik pri Združenih narodih podpira vojaško posredovanje v boju zoper agresijo Islamske države, v kolikor ne bo prišlo do politične rešitve.
Oglej si celoten članek

V pogovoru za katoliški spletni časopis Crux je nadškof Silvano Tomasi izpostavil, da so džihadisti, ki so zavzeli široka območja v Iraku in Siriji, storili genocid in da jih je potrebno zaustaviti.

Menil je, da je vsekakor potrebna vzpostavitev koalicije, ki bi lahko dosegla politično rešitev nastale situacije, vendar če do tega ne bo prišlo, bo po njegovih besedah uporaba sile neobhodna.

Papež Frančišek je že prej v več nastopih obsodil brutalnosti, ki jih džihadisti izvajajo nad krščansko in drugimi manjšinami v Iraku in Siriji, predvsem je obsodil posnetek libijske veje ekstremistične skupine, ki prikazujekruto obglavljenje 21 večinoma egiptovskih koptskih kristjanov. Papež je takrat menil, da je “zakonito” ustaviti agresorja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 18:00 16. Marec 2015.

    Si pa res samo mojca, da ne veš, da islamiste vzgajajo katoliki (jezuiti), da delajo z njimi zmedo po svetu. …

  • 17:57 16. Marec 2015.

    Če si kristjan, to pomeni da si kristusova rit, ker kristjan to pomeni (Christus annus). Bodi raje Kristusova priča, potem …

  • 17:55 16. Marec 2015.

    Mojca, četudi bi bil samo en pedofil v RKC, je to sramota za vero in katolištvo! Ne zagovarjaj lopovščin, ker …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.