Vatikan bo pokazal arhive

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Vatikan bo prihodnje leto razkril sto dokumentov iz svojih skrivnih arhivov.
Oglej si celoten članek

Dokumenti se nanašajo na čase od osmega stoletja do danes, iz njih pa bo mogoče izvedeti več o Galileju Galileju, Martinu Lutru, vitezih templjarjih in drugih zgodovinskih osebnostih.

"Gre za izjemen dogodek. Prvič je organizirana tako pomembna razstava, še nikoli ni toliko pomembnih dokumentov hkrati zapustilo arhiva," je za britanski Daily Telegraph povedal Federico Lombardi, predstavnik Vatikana za odnose z javnostmi.

Med bolj zanimivimi dokumenti bodo tudi tisti, ki se nanašajo na papeža Pija XII., ki je papeževal v času druge svetovne vojne.

Dokumenti bodo razstavljeni med februarjem in septembrom 2012.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.