Vagoni strmoglavili s proge

Foto: EPA Nesreča vlaka v Švici Foto: EPA Nesreča vlaka v Švici Foto: EPA Nesreča vlaka v Švici Foto: EPA Nesreča vlaka v Švici Foto: EPA Nesreča vlaka v Švici Foto: EPA Nesreča vlaka v Švici Foto: EPA Nesreča vlaka v Švici Foto: EPA Nesreča vlaka v Švici Foto: EPA Nesreča vlaka v Švici
V Švici v bližini kraja Tiefencastel je iztiril potniški vlak, vagon pred zdrsom v globel obvarovala drevesa.
Oglej si celoten članek

Vzrok za nesrečo je bil zemeljski plaz, v katerega se je zaletel vlak, ko je prišel iz predora. Nesreča se je zgodila na gozdnatem, strmem pobočju nad reko Alvra, trije vagoni so iztirili, enega so pred zdrsom v globel obvarovala drevesa.

Potniški vlak, na katerem naj bi bilo okoli 200 potnikov, regionalne železniške družbe  Rhätischen Banh je bil na progi med St. Moritzom in Churom. Enajst potnikov je bilo poškodovanih, pet huje.

Eden od potnikov je za švicarski časnik 20Minuten dejal, da so po nesreči vsi stekli na konec vagona in tako s svojo težo preprečili, da bi se prevrnil v globel.

Obsežno reševanje

Takoj po nesreči je stekla obsežna reševalna operacija. Ranjene so v  bolnišnico prepeljali s helikopterji, potapljači pa so preiskovali reko, promet na progi so ustavili.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.