V venezuelskem parlamentu so se stepli

Foto: Reuters Pretep Foto: PrtScr You tube Pretep
V Venezuelskem parlamentu so se stepli poslanci. Razlog: burna razprava o vnovičnem štetju glasov predsedniških volitev.
Oglej si celoten članek

Konflikt je povzročil novi ukrep, da pred potrditvijo izvoljenega predsednika Nicolasa Madura, naslednika pokojnega Huga Chaveza, poslanci nimajo pravice nastopati oziroma govoriti,. Kot so medijem sporočili zaposleni v parlamentu, je bil povod za pretep kričanje opozicije na predsednika državnega zbora Diosdada Cabella, da je fašist, razgrnili pa naj bi tudi transparent na katerem je pisalo parlamentarni udar.

To je ujezilo predstavnike vladajoče koalicije, ki so najprej odgovorili z verbalnim nasiljem, nato pa se je vse skupaj nadaljevalo kar s pestmi. Nekateri poslanci so so okrvavljenih obrazov in z buškami tako odhajali iz parlamenta.

"Lahko nas pretepajo, zapirajo, ubijajo, ne morejo pa zatreti naših načel," je na tiskovni konferenci nekaj ur po incidentu v parlamentu dejal opozicijski poslanec Julio Borges, ki jo je odnesel z nekaj buškami. "Ti udarci nam dajejo moč."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 12:00 1. Maj 2013.

    Ti pretepači zganjajo verbalno in fizično nasilje nad drugače mislečimi že leta in leta, to sovraštvo je zasejal bivši predsednik …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.