V Turčiji nov napad, ubitih šest ljudi

Foto: EPA
Foto: EPA
V napadu z avtomobilom bombo na sedež policije v mestu Cinar na jugovzhodu Turčije je bilo ubitih šest ljudi, 39 pa ranjenih, so sporočile lokalne oblasti.
Oglej si celoten članek

Največ žrtev je zahtevalo zrušenje bližnjega poslopja, kjer stanujejo policisti z družinami. Med mrtvimi zaradi zrušenja stavbe so trije otroci - petmesečni dojenček, petletni deček in enoletna deklica. V napadu pa je bil po besedah turškega premierja Ahmeta Davutogluja ubit še en policist. Premier je sicer ostro obsodil napad. V prvotni eksploziji je bilo po navedbah lokalnih oblasti ranjenih 14 ljudi, še 25 pa se jih je poškodovalo v zrušenju stanovanjskega poslopja.

Foto: EPA Napad v Turčiji

Odgovornosti za napad sicer ni prevzel še nihče, a oblasti so za napad že okrivile kurdske skrajneže. V delih province Diyarbakir sicer pogosto prihaja do spopadov med vladnimi silami in kurdskimi skrajneži.

Do napada je prišlo le dva dni po terorističnem napadu v središču Istanbula, v katerem je bilo v torek ubitih deset nemških turistov. Oblasti so odgovornost za napad pripisale Islamski državi.

Foto: EPA Napad v Turčiji

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 14:24 14. Januar 2016.

    Vsak normalen sedaj vidi razliko med prejšnjim napadom in tem. Kdor je ne vidi , je pač slep .

  • h3o
    14:13 14. Januar 2016.

    bolje da nemci začnejo pospešeno gradit đamije, ker če bo 1 milijon musličev razočaranih, bodo začeli brati koran...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.