V hudi nesreči na Hrvaškem umrl slovenski par, aretirali 79-letnega Slovenca

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Na jadranski magistrali se je ponesrečil 79-letni motorist, motorno olje iz njegovega vozila se je razlilo po cestišču. Petnajst minut za tem pa je slovenski par zapeljal v razlito motorno olje in v nesreči izgubil življenje.
Oglej si celoten članek

V nesreči na jadranski magistrali je 21. septembra umrl zakonski par z Bleda. Do nesreče je prišlo ob 14.35 uri, pri kraju Donje Klade. 53-letni slovenski državljan je vozil motorno kolo iz smeri Senja v smeri Karlobaga in pri uvozu v oster, nepregleden ovinek naletel na olje na vozišču, zaradi česar je izgubil oblast nad motorjem in padel, pri tem pa trčil v zaščitno kovinsko ograjo in zletel s ceste v grapo.

53-letni voznik in 50-letna sopotnica na motornem kolesu sta umrla na kraju dogodka.

S kriminalistično preiskavo pa so hrvaški policisti ugotovili, da je bilo razlitje motornega olja po cestišču posledica prometne nesreče, ki se je zgodila le malo pred tem, ob 14.10. V njej je bil udeležen 79-letni Slovenec, prav tako je vozil motor, lažje se je poškodoval, a kljub temu ni sledil vsem protokolom po povzročitvi prometne nesreče. 

Zaradi suma, da je 79-letni voznik storil kaznivo dejanje povzročitve nesreče v cestnem prometu, so mu hrvaški policisti odvzeli prostost.

*Fotografija je simbolična.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 16:49 27. September 2024.

    25 minut po nesreči in je izteklo olje ...(verjetno, da so bile ustrezne službe obveščene, policija, prva pomoč, komunala) niso …

  • 15:15 27. September 2024.

    Motoristi so sami sebi najbolj nevarni. Če bi pripeljal z ustrezno hitrostjo, do tega ne bi prišlo...

  • 14:40 27. September 2024.

    79 letni motorist? Pa se komu to zdi normalno? Gregor in Mojca počivajta v miru.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.