V svojih enotah nočejo žensk

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Ameriški obrambni minister Ash Carter je prejšnji teden odprl vse bojne enote ameriških oboroženih sil za ženske, s čimer pa se vojaki, ki služijo v posebnih enotah ne strinjajo. Lanska anketa med njimi je pokazala, da temu celo odločno nasprotujejo.
Oglej si celoten članek

Anketo je za Pentagon med 7600 pripadniki posebnih enot izvedla korporacija Rand.

Okrog 85 odstotkov udeležencev ankete odločno nasprotuje ženskam v njihovih enotah, 80 odstotkov jih meni, da niso dovolj fizično močne za uspešno izvajanje nalog, 64 odstotkov pa jih meni, da nimajo niti dovolj duševne trdnosti.

Vojaki so lahko v anonimni anketi izrekli svoja mnenja, ki so bila zelo odločna. Eden od njih je povedal, da ga zanima le to, da 60 kilogramov težka ženska ne bo mogla nesti na ramenih več kot 100 kilogramov težkega vojaka, ki bo ranjen, ne glede na to, koliko časa bo preživela v telovadnici.

Vojaki menijo, da bodo ženske v enote le vnašale razdor ter zmanjšale njihovo učinkovitost in standarde. Strah jih je ljubosumja doma, obtožb o spolnem nadlegovanju in želenih ali neželenih spolnih razmerij.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.