V spodnjicah nad talibane

Foto: Žurnal24 Boyd, ki se je vojski pridružil leta 2007 iz besa zaradi napadov na ZDA leta 200
Te dni je svet obšla fotografija 19-letnega ameriškega vojaka, kako se proti talibanom v Afganistanu bori v spodnjicah z napisom 'Ljubim New York', kratki majici in natikačih.
Oglej si celoten članek

Zachary Boyd je bil še nekaj dni nazaj anonimen vojak na eni najbolj nevarnih točk sveta, v dolini Korengal v provinci Kunar. Ko se je pojavil na naslovnici New York Timesa, je postal svetovna zvezda.

Boyda in njegove tovariše je v bazi presenetil nenaden napad upornih talibanov. Ker ga je napad presenetil med spanjem, je lahko pograbil le puško, čelado ter bojni jopič in stekel v akcijo. Poleg pa je bil tudi fotograf omenjenega časnika, ki je obeležil zanimivo pojavo ameriškega vojaka, kako se v samih spodnjih hlačah bori proti sovražniku.

Njegov oče je, ko je videl naslovnico časnika, po lastnih besedah pet minut umiral od smeha, medtem ko je mati dejala, da jo je zaskrbljeni sin poklical in ji potožil, da bo verjetno izgubil službo, ko bo predsednik Barack Obama videl fotografijo. "Vedno je bil zanimiv karakter in zelo nereden pri oblačenju", je še pokomentirala mati.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.