V Splitu blokada trajektne luke

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Zaposleni v podjetju Trajektna luka Split trdijo, da je uprava splitskega pristanišča kršila zakone in pravice podjetja, ker je znižala ceno storitev za 75 odstotkov in s tem ogrozila do 35 delovnih mest.
Oglej si celoten članek

V splitskem trajektnem pristanišču jutri ne bo prometa; podjetje Trajektna luka Split (TLS), ki opravlja vkrcavanje potnikov in vozil ter vsa ostala dela, potrebna za izplovitev in privez trajektov, ne bo opravljalo svojega dela.

Ob napovedi blokade so medijem poudarili, da se že enajst let bojujejo za ena položaj, kot ga imajo koncesionarji v ostalih hrvaških pristaniščih. Poudarjajo, da je splitska luška uprava kršila zakon o morskih pristaniščih, ko je enostransko znižala cene storitev za 75 odstotkov.

Za enako delo odprave trajektov na Reki in Pulju njihovi kolegi dobijo 1500 kun (197 evrov), oni pa s strani splitske luke le 400 kun (52 evrov). Direktor podjetja Toni Medvidović je prepričan, da skušajo z enostransko določenim nižanjem cen odsloviti njegovo podjetje in najeti novega koncesionarja, v katerem bi bila po njegovem prepričanju luška uprava verjetno solastnica.

Blokada trajektnega pristanišča naj bi trajala dlje časa, še poročajo hrvaški spletni portali.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.