V smrt s pomočjo prenosnika

Foto: Žurnal24 mag_laptop_istock
Dva britanska študenta sta se skupaj podala v smrt, policija pa preverja, ali sta to storila s pomočjo naprave, imenovane stroj odrešitve. Vzroki za njuno odločitev niso znani.
Oglej si celoten članek

Roberta Millerja in njegovega prijatelja Jamesa Robertsona, stara sta bila 20 in 19 let ter izjemno nadarjena za matematiko, je v njuni sobi našlo osebje hotela Ramada Jarvis v mestu Ayr na Škotskem, piše Daily Mail. Osebje je namreč začelo skrbeti, ko se nista odjavila iz svoje sobe, ob njunem prihodu pa nihče ni posumil, da je kaj narobe, saj sta bila povsem dobre volje.

Njuni trupli so našli obrnjeni drugo proti drugemu, njuna smrt pa je sprožila strah, da sta svoj navdih našla pri avstralskem zdravniku Philipu Nitschkeju, zagovorniku evtanazije. Nitschke je leta 1996 v smrt poslal štiri na smrt bolne paciente z napravo, imenovano stroj odrešitve. Gre za prenosnik, ki je priključen na napravo za injiciranje in lahko ob pritisku na gumb vbrizga smrtonosen odmerek zdravil.

Ne vedo, zakaj
Smrt obeh mladih fantov je v njunem rojstnem Orkneyju udarila kot strela z jasnega. "Nihče ne more razumeti, zakaj se je to zgodilo. Bila sta povsem običajna fanta, zabavna in dobra prijatelja," je dejal eden od njunih prijateljev, ki ni želel biti imenovan.

Tudi materi enega njunih prijateljev ni jasno, zakaj sta se fanta podala v smrt. "Jim je bil neverjetno prijazen fant in vsi smo povsem pretreseni. Igral je v bendu in bil je zelo dober kitarist. Bil je nežna duša in je vedno pazil na svoje prijatelje. Odločil se je, da bo študiral v Edinburgu, saj je bil zelo inteligenten, z izjemnim občutkom za številke. To nas je povsem presenetilo," je dejala.

Skrušeni družini obeh prijateljev sta že odpotovali po njuni trupli, edinburška univerza pa policiji trenutno pomaga pri preiskavi njune smrti, za katero so že izključili, da je bila nasilna.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.