V Sloveniji in na Hrvaškem so jo odpoklicali, zdaj naprodaj pri sosedih

"Vodo, ki je zaradi črne usedline umaknjena s hrvaškega trga, so zdaj dostavili sosedom," ugotavljajo tamkajšnji mediji.
Oglej si celoten članek

Pred dobrimi 14-dnevi smo poročali, da je Distributer Radenska zaradi vizualno-senzoričnega odstopanja iz prodaje umaknil hrvaški izdelek voda Studena v 1,5-litrskih plastenkah proizvajalca Studenac. Potrošnike so pozvali, naj vode ne uživajo.

Vodo nenavadnega videza so kaj hitro odpoklicali tudi na Hrvaškem, zdaj pa jo je mogoče kupiti v Bosni in Hercegovini. "Vodo, ki je zaradi črne usedline umaknjena s hrvaškega trga, so zdaj dostavili sosedom," ugotavljajo tamkajšnji mediji. 

Kot poroča sarajevski portal Klix, je pričakovati, da bodo pristojne agencije v Bosni in Hercegovini tudi ta izdelek umaknile s polic. Agencija za varno hrano Bosne in Hercegovine je bila preko sistema hitrega obveščanja o hrani in krmi (EU RASFF) obveščena, da je bila na trg BiH dobavljena izvirska voda s poreklom iz Hrvaške, v kateri je med uradnim nadzorom ugotovljena prisotnost črne usedline na dnu steklenice, so zapisali.

Ime proizvoda je "Studena 1,5 L", blagovna znamka Studena, država izvora - Hrvaška, in lahko škodljivo vpliva na zdravje ljudi, navaja Agencija. Proizvajalec je Studenac doo, Matije Gupca 120, Lipik. Pred štirimi dnevi so s hrvaškega trga umaknili tri serije te izvirske vode.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 16:04 3. Julij 2024.

    Polna mikro plastike!

  • 09:00 3. Julij 2024.

    Vsa voda v plastenkah je škodljiva,pa če vam še tako trdijo da ni,to je pač načrtno

  • 18:12 2. Julij 2024.

    Vse za denar, al kako že!?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.