V ročni prtljagi še vedno le 100 mililitrov

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Letalski potniki v Evropski uniji na krov letal še nekaj časa ne bodo smeli nositi steklenic z vodo, šamponov ali parfumov.
Oglej si celoten članek

Evropska komisija je namreč danes sporočila, da prepovedi tekočin v ročni prtljagi iz varnostnih razlogov ne bo mogoče odpraviti do aprila prihodnje leto, kot je bilo predvideno. Novega datuma komisija še ni določila.

Potrebna je nova oprema

Za odpravo prepovedi bodo potrebne izkušnje z novo opremo, s katero bodo na letališčih preverjali steklenice in embalažo tekočin. Nemška tiskovna agencija dpa poroča, da bi lahko prepoved vnosa tekočin na letala lahko odpravili v dveh letih.

Trenutno le sto mililitrov

Trenutno lahko potniki na letališčih v EU v ročni prtljagi na letala prinesejo tekočine v embalaži z največ sto mililitri kapacitete, embalaže pa morajo biti shranjene v prozornih plastičnih vrečkah. S tem želi EU preprečiti, da bi teroristi na letala pretihotapili eksplozivne snovi. Sprva je bilo predvideno, da bi EU prepoved, ki jo je uvedla leta 2006 zaradi terorističnih groženj, odpravila že leta 2011.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.